به گزارش خبرگزاری خانه ملت به نقل از روزنامه اعتماد؛ روز گذشته حجتالاسلام ابوترابیفرد با حکم رهبر معظم انقلاب به امامت جمعه موقت تهران منصوب شد. حضور ابوترابی فرد به عنوان چهرهای معتدل در آیین عبادی سیاسی نماز جمعه اتفاقی مثبت است. حجتالاسلام محسن غرویان، استاد حوزه و دانشگاه میگوید حضور ابوترابیفرد جاذب خواهد بود و جوانان بیشتری را به حضور در صفوف نماز جمعه ترغیب میکند. او معتقد است ابوترابی با دید انصاف، اعتدال و عدالت به مسائل سیاسی و اجتماعی نگاه میکند و این موضوع از مهمترین ویژگیهای شخصیتی او است.
حضور حجتالاسلام ابوترابیفرد را در نمازجمعه تهران چگونه ارزیابی میکنید؟
حجتالاسلام ابوترابی از شخصیت معتدلی برخوردار هستند. نگاه مردم به ایشان به عنوان برادر حجتالاسلام ابوترابی آزاده معروف که سالها در زندانهای رژیم بعث عراق اسیر بودند مثبت است. خانواده ابوترابی خانوادهای آزادیخواه هستند و این انتخاب سبب دلگرمی مردم به تریبون نماز جمعه خواهد شد. ایشان در مدتی که نماینده مجلس بودند با دید انصاف، اعتدال و عدالت به مسائل سیاسی و اجتماعی نگاه کردند و نگاه من، نگاهی امیدوار و مثبت است و انشاءالله حضور ایشان در تریبون نماز جمعه تهران موثر خواهد بود.
آیا با حضور حجتالاسلام ابوترابیفرد نماز جمعه جاذبه بیشتری خواهد داشت؟
شخصیتهایی که به عنوان امام جمعه تعیین میشوند تاثیر محسوسی در جذب مردم و معادلات سیاسی داخل جامعه دارند. نوع مطالبی که بیان میکنند، موضعگیریهایی که میکنند و تحلیلهایی که ارایه میدهند میتواند فراجناحی باشد و همه گروههای مختلف سیاسی را جذب کند. زمانی که شخصیتهایی مانند آیتالله هاشمی نماز جمعه میخواندند همه نخبگان سیاسی و مسوولان تلاش داشتند در نماز جمعه شرکت کرده یا از تلویزیون تحلیلها و خطبههای ایشان را گوش دهند. تریبون نماز جمعه یک تریبون جناحی نیست بلکه تریبون عبادت و سیاست است و در توازن اجتماعی نقش تاثیرگذاری دارد.
تعامل ایشان با اصلاحطلبان را چطور ارزیابی میکنید؟
همانطور که اشاره شد، ایشان شخصیتی منصف است و حضور ایشان برای هر دو طیف سیاسی کشور مغتنم است. این خاصیت اعتدال است. ایشان اگر مشی اعتدالی داشته باشند، هم اصلاحطلبان و هم اصولگرایان ایشان را همراهی خواهند کرد. ورود ایشان به سلسله ائمه جمعه تهران میتواند چهره اعتدال را برای مردم به تصویر بکشد.
آیا تغییرات ائمه جمعه برای ایجاد جاذبه در میان مردم نسبت به نماز جمعه کافی است یا این تغییرات باید گستردهتر باشد؟
دو عنصر اساسی علم و اخلاق بیشترین جاذبه را برای مردم دارد. اگر تریبون نمازجمعه از نظر علمی پربار باشد، مطالبی که ارایه میشود به ویژه برای نسل جوان تحصیلکرده مطالب عالمانه و حکیمانه باشد و همچنین از نظر اخلاقی مطالبی که در نماز جمعه گفته میشود از عنصر صفای باطن و اخلاص برخوردار و مردم را سمت ارزشهای اخلاقی ترغیب کند و از توهین، تهدید، تحقیر، انحصار طلبی، غرور و تکبر خالی باشد سبب جذب مردم به ویژه جوانان خواهد شد. این سبب دعوت مردم به سمت نشاط و شادابی اجتماعی میشود و همین نشاط مردم را به سمت این نماز عبادی سیاسی ترغیب خواهد کرد./
پایان پیام